
Més de 846.000 pàgines vistes o més de 335.000 visitants, són algunes de les dades que ens deixa un any marcat per les conseqüències de la pandèmia provocada per la COVID-19 arreu del món. Des de l’inici de l’estat d’alarma decretat pel govern espanyol el dia 14 de març de 2020, l’activitat desenvolupada per l’Institut de la Joventut de Menorca ha estat condicionada per les mesures sanitàries que s’han hagut d’aplicar a tots els àmbits i que han motivat tot un seguit de canvis tant en la manera de fer feina com en la planificació i realització d’activitats i programes.
Un dels efectes més evidents de la crisi sanitària ha estat una disminució en el número de persones ateses de manera presencial a les oficines de l’INJOVE, fet que s’ha vist compensat per un gran increment en el servei d’atenció mitjançant el telèfon i el correu electrònic. Per altra banda, la web de l’INJOVE i les xarxes socials han sofert també un notable increment de visitants i seguidors, fet motivat especialment per les recerques d’informació pel que fa a qüestions relacionades amb la feina, les convocatòries d’ajuts adreçades als joves i el mateix seguiment de les mesures sanitàries i de seguretat que s’han anat publicant des de l’inici de la crisi.
La web de l'INJOVE ha registrat durant l’any 2020 un increment tant de pàgines vistes com de visitants, respecte l’any 2019, recuperant la tendència ascendent de tota la sèrie històrica i assolint pujades properes al 30%. Després d’una baixada en el moment inicial del confinament, s’observa un considerable increment del número d’usuaris de la web arribant a superar els 1100 visitants diaris en determinats moments i amb una mitjana de 919 visitants diaris durant l’any 2020.
Pel que fa al servei d’assessorament especialitzat a càrrec de professionals en l’àmbit social i legal, s’han atés un total de 156 consultes, atenent des de casos de orientació acadèmica fins a situacions de risc d’exclusió social.
Ciutadania digital
La necessitat de poder realitzar de manera telemàtica la tramitació d’ajuts o la participació a convocatòries d’activitats ha fet que l’INJOVE hagi esdevingut un referent pels joves a l’hora de dur a terme aquestes gestions des de casa. Així, durant l’any 2020 s’han dut a terme des del lloc web l’INJOVE un total de 805 inscripcions online a activitats i s’han gestionat 986 sol·licituds d’ajuts adreçats als joves.