CONSELL INSULAR DE MENORCA - DEPARTAMENT DE CULTURA, EDUCACIÓ, JOVENTUT I ESPORTS   |   Català
        Institut de la Joventut de Menorca
HORARI D'ATENCIÓ

 
AVÍS IMPORTANT: Durant l'estat d'alarma només atenció telefònica i telemàtica
Telèfon: 971 36 50 73
info@injovemenorca.com
AGENDA PROPERES ACTIVITATS

  Curs online Vida digital + segura
Inici: 24 de març de 2020. Amb certificat d'aprofitament i des de casa!
  Activitats online Sant Lluís
Del 30 de març al 5 d'abril. Consulta la programació.
  Sessions en directe Casanova Foto
Dilluns 30 de març, dimecres 1 i divendres 3 d'abril a Instagram
  Bioclasses amb Biosport
Del 30 de març al 3 d'abril a Instagram i a YouTube.
  Recharge Virtual
Dijous, 2 d'abril, a les 18.00 h a Instagram. @carine_rs @cruizcms
  Tots a ca teua Festival
Divendres 3, dissabte 4 i diumenge 5 d'abril a Facebook Live.
  Dos Sipiots: Concert a ca teva
Divendres, 3 d'abril, a les 18.00 h a Facebook Live
  Curs: ERTEs i la seva aplicació durant el COVID-19
Divendres, 3 d'abril, a les 10.30 h al Campus Virtual CAEB
  2n concurs de booktràilers (Alternanits)
Inscripcions online fins el 25 de maig

TOTS JOVENTUT ALS MUNICIPIS

Jornada de grafiti i música

Jornada de grafiti i música

Les pintades aparegudes a sa Naveta des Tudons fa dues setmanes van generar una gran onada d'indignació entre la població menorquina, posant de manifest la importància que té per als menorquins aquest monument i, per extensió, el patrimoni d'època prehistòrica. És necessari destacar que Sa Naveta des Tudons és un dels monuments que formen part de la candidatura de la Menorca Talaiòtica a Patrimoni Mundial, un projecte que durant els darrers anys ha engrescat a bona part de la societat de l'illa.

Per tal de contribuir a conscienciar sobre el respecte cap als nostres monuments històrics, el Consell Insular, l'Ajuntament de Ciutadella i el col·lectiu de grafiters Menor Kings han organitzat una jornada festiva durant la qual els grafiters pintaran un mural a la paret exterior del camp de l'Orient, al polígon industrial de Ciutadella. La temàtica d'aquest mural serà la defensa del patrimoni històric de l'illa. Durant l'elaboració del mural diversos DJ's s'encarregaran de posar música. L'activitat començarà a les 10 del matí i s'allargarà fins a la posta de sol. A les 12 h i a les 19 h hi haurà dos petits aperitius per als assistents.

El col·lectiu grafiter vol mostrar amb aquest acte el seu suport i implicació en la defensa del patrimoni històric, mostrant que el grafiti entès com a forma d'expressió artística està molt lluny, en tots els sentits, d'actes com aquell que va malmetre sa Naveta fa dues setmanes. El grafiti elaborat amb pintures en spray té una història, com a mitjà d'expressió, que es remunta als anys 60 del segle XX.

És necessari destacar que Menorca és un territori amb una altíssima densitat de jaciments arqueològics, molts dels quals són accessibles sense restriccions de cap tipus, i que la població menorquina hi té una relació de respectuosa familiaritat. Aquest fet es pot constatar en la bona conservació de moltes d'aquestes construccions, que han estat conservades sense agressions durant un període que oscil·la entre els 2000 i els 4000 anys, depenent de cada cas. En molts casos l'actitud dels menorquins no es limita només al respecte, sinó que la implicació en la seva conservació i estudi va molt més enllà. Açò es posa de manifest per exemple en la gran afluència de participants en les jornades de neteja de vegetació que Amics del Museu organitza a Torre d'en Galmés o en l'elevat nombre de voluntaris que participen en moltes de les excavacions arqueològiques que es desenvolupen a l'illa.


 
 
 
© INJOVE - Institut de la Joventut de Menorca
Consell Insular de Menorca